Hazelnoot

In deze rubriek 'HOE WIJ WERKEN' willen wij graag iets vertellen hoe onze producten tot stand komen. 


Hoe wij werken

 

Ons credo: Il gusto della natura (De smaak van de natuur)

Deze keer: Hazelnootijs

Heb je die weleens geproefd, ons hazelnootijs. Waanzinnig lekker. En dat is niet zonder reden.

De lekkerste hazelnoten komen uit het noorden van Italië, Piemonte om precies te zijn. Vraag het maar aan bakkers en patisseriemakers. De hazelnoot uit Piemonte is de lekkerste ter wereld. Dat komt door het klimaat met voldoende zon, regen en wind.  In het najaar reis ik zelf naar mijn leverancier voor mijn inkoop van het volgende jaar. Als de hazelnoten geplukt zijn, worden ze ontdaan van bladeren, takjes en schil. Zonder schil neem ik ze mee naar Nederland om verder te bewerken tot het ingrediënt dat geschikt is voor het ijs. Dat betekent dat de noten eerst ‘gebrand’ worden. Een heel secuur werkje. Voldoende branding betekent een volle smaak, te ver is aangebrand. De gebrande noten moeten vervolgens gemalen worden tot een pasta. De machines die ik voor het branden en malen gebruik zal ik in een later artikel bespreken. Vooral voor nu is het proeven van het ijs. Hmmm, hazelnootijs.


KOM MAAR PROEVEN